De Klassieken
AVROTROS

Europapa op carillons in heel Nederland te horen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Europapa op carillons in heel Nederland te horen

Houd je oren open: dinsdag om 12:00 uur kun je op veel plekken in Nederland het liedje Europapa horen, gespeeld op het carillon. Beiaardiers in heel Nederland hebben zich aangesloten bij de actie om artiest Joost Klein een hart onder de riem te steken.

3FM

Het idee voor deze carillon-actie is ontstaan in de ochtendshow van radiozender 3FM. DJ Wijnand Speelman riep beiaardiers in heel Nederland op om op dinsdag 14 mei om 12:00 uur Europapa te spelen. Het initiatief is een steunbetuiging voor Joost Klein, de artiest die afgelopen weekend werd gediskwalificeerd voor het Eurovisie Songfestival.

De beiaardiers van Nijkerk, Weesp, Groningen, Bergen op Zoom, Oldenzaal, Venlo, Leiden, Elburg, Hasselt, Doetinchem en Hattem hebben zich al aangesloten bij de actie.

Meedoen?

Ben je beiaardier en wil je ook meedoen? Je kunt je opgeven via de site van 3FM.

Bladmuziek

De bladmuziek van Europapa is te downloaden via de website van 3FM:

Download de bladmuziek

Orgel Joke

Naast de beiaardiers in Nederland heeft ook Orgel Joke, bekend van haar pianofilmpjes op Instagram, zich aangesloten bij de actie van de ochtendshow. Zij zal om 12:00 uur Europapa vertolken op haar piano en dat delen via haar social media kanalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie