Opium Atelier
AVROTROS

Yara de Kok

  1. Klassiekchevron right
  2. Yara de Kok

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Yara de Kok gaat de fysieke ruimte binnen en buiten de Torenkamer onderzoeken om vanuit daar nieuwe collages en schilderijen te gaan maken.

Even voorstellen
Yara de Kok (1993) is beeldend kunstenaar en kunstdocent en studeerde Fine Art & Design in Education aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vanaf haar eindexamen in 2017 heeft zij doorlopend geƫxposeerd in verschillende steden in Nederland. In september 2018 begint Yara als teken- en schilderdocent in Wijksatelier in Wijk bij Duurstede.

Yara werkt vanuit haar liefde en fascinatie voor architectuur. In haar collage- en schilderwerk zoekt ze de spanning op tussen realistische en surrealistische ruimtes. Haar beeldend onderzoek begint met fotografie en/of video. Van daaruit gaat zij met verschillende technieken aan de slag om tot nieuwe composities te komen. Hierin gaat ze op zoek naar een samenkomst van verschillende lagen en perspectieven. Zo nodigt ze de kijker uit om de gegeven herkenningspunten aan te vullen met hun eigen fantasie.

Bekijk haar werk op de website: www.yaradekok.com

Torenkamerplan
Ik wil de fysieke ruimte binnen en buiten de Torenkamer grondig gaan onderzoeken. Het lijkt me heel uniek en interessant om me hier een week lang op te kunnen focussen. In de snelle wereld waarin we leven, is dit niet vanzelfsprekend en ik ben benieuwd wat voor effect het heeft op het beeldende proces. Ik start met fotograferen en tegelijkertijd verzamel ik materialen uit de directe omgeving. Met deze input ga ik collages maken en schilderen. Dit zal het startpunt vormen voor nieuw werk dat ik ga maken voor exposities eind 2018 in Amersfoort en Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie