Opium Atelier
AVROTROS

Vera Ketelaars

  1. Klassiekchevron right
  2. Vera Ketelaars

Schrijfster en actrice Vera Ketelaars gaat deze week in de Torenkamer werken aan de tekst voor haar nieuwe voorstelling 'Het laatste gesprek'.

Even voorstellen
Vera Ketelaars is schrijver en actrice. Ze speelde bij onder andere Het Nationale Toneel, Laagland en BEERmuziektheaterproducties. Momenteel is ze te zien in de Lorentzformule van Rieks Swarte en ontwikkelt ze met Anne Gehring (met wie ze samen theatergezelschap Gehring&Ketelaars vormt) hun nieuwste voorstelling: 'Het laatste gesprek'. Ze schrijft voor G&K, voor de Toneelmakerij en voor programma's als Studio Snugger bij de NTR.

http://www.gehringenketelaars.nl/

Torenkamerplan
In de Torenkamer ga ik werken aan de tekst voor de voorstelling Het laatste gesprek, die in december aanstaande in première zal gaan in regie van Nina Spijkers. Het laatste gesprek gaat over bureaucratie in Nederland en is gebaseerd op meerdere interviews die Anne en ik hebben gehad met functionarissen en cliënten van verschillende organisaties. Een deel van de voorstelling zullen we baseren op deze interviews.

Een ander deel wordt een Kafkaiaanse scene tussen een anonieme functionaris en cliënt, waarbij de functionaris over het lot van de cliënt moet beslissen. Aan dit deel ga ik komende week werken. Ik hoop dat het absurde steeds schrijnender wordt. Anne komt af en toe langs om mee te werken, en we zullen vrijdag samen een stuk dialoog voorlezen... ben benieuwd hoe ver ik kom...

Ster advertentie
Ster advertentie