Funfact

Voetballer Nathan Aké doneert piano's aan scholen in Manchester

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Voetballer Nathan Aké doneert piano's aan scholen in Manchester

De Nederlandse voetballer Nathan Aké heeft piano's gedoneerd aan achtergestelde scholen in Manchester. De Manchester City-verdediger hoopt dat daardoor meer jonge mensen met muziek in aanraking kunnen komen. Aké gelooft dat iedereen de kans moeten hebben om muziek te leren spelen. "Piano spelen is goed voor je mentale gezondheid", zegt de voetballer. "Het is een ontsnapping, op een zeer positieve manier."

Aké ondersteunt de Playing for Change-campagne, waarbij Casio Music UK muziek naar kansarme scholen in Manchester helpt brengen. Deze scholen hebben een gebrek aan financiering waardoor de leerlingen minder kansen hebben om zich muzikaal te ontwikkelen.

Aké: 'Piano spelen is goed voor mentale gezondheid'

"Muziek is een geweldige manier om banden tussen mensen te creëren", vertelt de voetballer tijdens een bezoek aan één van de scholen. Ook zegt hij dat het belangrijk is voor je mentale gezondheid. "Mijn baan gaat gepaard met veel druk", zegt de Oranje-international. "Elke dag, ook op mijn vrije dagen, moet ik aan voetbal denken." Muziek hielp om zijn gedachten te verzetten, merkte Aké toen hij begon met pianospelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aké leerde pianospelen tijdens lockdown

Aan het begin van de corona-pandemie konden voetballers niet samen trainen of wedstrijden spelen. Aké greep de lockdown aan als kans om piano te leren spelen. "We hadden toen weinig te doen. Ik kocht een piano via Amazon en via de iPad ben ik gaan oefenen. Stefan de Vrij heeft er ook eentje gehaald. Dan ga je filmpjes naar elkaar sturen. Het ging ook steeds beter. Ach, ik wilde iets doen met mijn tijd. Iets nieuws", vertelt Aké in een interview met het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie