Funfact

Kijktip: voetballer Stefan de Vrij speelt piano

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijktip: voetballer Stefan de Vrij speelt piano

De kwaliteiten van verdediger Stefan de Vrij beperken zich niet enkel tot het voetbalveld. Hij kan ook prima uit de voeten achter een vleugel in een concertzaal!

De Vrij speelt momenteel voor de Italiaanse club Internationale. Hij is groot fan van Ludovico Einaudi en in zijn vrije tijd brengt hij dan ook veel tijd door achter de piano. Tijdens een concert in het Italiaanse Puglia werd hij het podium op geroepen door cellist Redi Hasa. Samen speelden ze een spontaan duet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nathan Aké leerde pianospelen tijdens lockdown

Ook Nathan Aké, speler van Manchester City, heeft piano leren spelen. Aan het begin van de corona-pandemie konden voetballers niet samen trainen of wedstrijden spelen. Aké greep de lockdown aan als kans om piano te leren spelen. In een Engels interview liet hij een klein stukje horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Waar dat pianospelen van ons opeens vandaan komt? Uit de eerste lockdown. We hadden toen weinig te doen. Ik kocht een piano via Amazon en via de iPad ben ik gaan oefenen. Stefan heeft er ook eentje gehaald. Dan ga je filmpjes naar elkaar sturen. Het ging ook steeds beter. Ach, ik wilde iets doen met mijn tijd. Iets nieuws", aldus Aké.

Bron quote: AD

foto: ANP

Stefan de Vrij en Nathan Aké tijdens een training van het Nederlands Elftal.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie