Funfact

De Chaikovski Iced Tea en 5 andere muzikale cocktails

foto: Pexels, bewerking: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. De Chaikovski Iced Tea en 5 andere muzikale cocktails

We zochten zes zomerse cocktails bij elkaar, geïnspireerd door legendarische componisten als Tsjaikovski, Mozart en Beethoven. Al regent het buiten, met deze muzikale cocktails haal je de zomer in huis. Proost!

Chaikovski Iced Tea

Geïnspireerd door Tsjaikovski maken we graag een Chaikovski Iced Tea! Als je net als de Russische componist wel van een glaasje (alcohol) houdt, kan je de kruidige Chai Iced Tea verrijken met een scheutje witte rum. Klik hier voor het recept.

Chocolade martini met Mozart likeur

Tijdens de goede jaren van zijn carrière hield Mozart er een extravagante levensstijl op na. Deze chocolade martini met Mozart likeur had Wolfgang Amadeus vast zelf ook goedgekeurd.

Cubaanse Chopin cocktail

'Chopin' is niet alleen de naam van de bekende Poolse componist, maar ook de naam van een aardappel wodka. Erg lekker in een zomerse cocktail zoals deze, met munt, limoen en champagne. De componist is er zelf ook bij: op de achterkant van de fles Chopin-wodka zie je een portret van hem. Lees het recept hier.

Ludwig van Biethoven - alcoholvrije cocktail met rode bietensap

Ludwig van Beethoven hield wel van een (alcoholisch) drankje, maar we raden je een alcoholvrije cocktail aan met onder andere rode bietensap. Lees het recept hier.

Espresso martini - geïnspireerd op de Koffiecantate van Bach

Het is nu de normaalste zaak van de wereld om de dag te beginnen met en kopje koffie. Maar in de tijd van Johann Sebastian Bach was het zwarte drankje een heel nieuw fenomeen. De Koffiecantate van Bach is eigenlijk een komische mini-opera. Het personage Lieschen is gek op koffie, zeg maar gerust verslaafd. Zij zou dus ook zeker deze verkoelende espresso martini goedkeuren! Klik hier voor het recept.

Brahm-en cocktail

Tot slot dragen we deze feestelijke cocktail op aan Johannes Brahms. Vanaf zijn dertiende speelde hij in kroegen om de kost te verdienen. Daarom maken we in zijn naam deze heerlijke cocktail met Brahm-en en prosecco.

Schenk je Glass maar vol

De laatste stap bij deze cocktails: schenk het in een mooi (Philip) Glass!

Ster advertentie
Ster advertentie