Funfact

Abonneer je op de WhatsApp-kanalen van NPO Klassiek

foto: leonardo.ai
  1. Klassiekchevron right
  2. Abonneer je op de WhatsApp-kanalen van NPO Klassiek

NPO Klassiek heeft sinds kort niet één, maar twee nieuwe én officiële WhatsApp-kanalen! Abonneer je snel en je bent voortaan altijd als eerste op de hoogte van nieuws op het gebied van klassieke muziek, relevante podcasts en de mooiste concerten. Hier lees je wat we je te bieden hebben, waar en hoe je ons precies kunt vinden én natuurlijk hoe je je op ons kanaal kunt abonneren.

Sinds 2023 biedt WhatsApp aan gebruikers in Nederland de mogelijkheid om een kanaal te maken. Op die manier kun je op een laagdrempelige manier informatie delen met volgers die zich op jouw kanaal hebben geabonneerd.

Officiële WhatsApp-kanalen zijn door Meta (het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp) geverifieerd en verschijnen vanaf dat moment in de openbare zoekresultaten. Deze officiële kanalen herken je aan het groene vinkje. Ook NPO Klassiek heeft een WhatsApp-kanaal, twee zelfs. Omdat onze kanalen onlangs een groen vinkje hebben gekregen, praten we jullie graag bij 🐝.

Een abonnement op een van de WhatsApp-kanalen van NPO Klassiek is uiteraard gratis en je kunt je te allen tijde zelf aan- en afmelden. Hoe dat precies werkt, leggen we hieronder uit.

Waar vind je de WhatsApp-kanalen van NPO Klassiek

Je kunt de WhatsApp-kanalen op verschillende manieren vinden. We bespreken ze hieronder.

1. Directe link

Ieder WhatsApp-kanaal heeft een unieke link. Open deze op je smartphone en WhatsApp verwijst je rechtstreeks naar het betreffende kanaal. NPO Klassiek heeft twee kanalen:

  • NPO Klassiek (klik hier): abonneer je op dit kanaal en blijf op de hoogte van het laatste en leukste nieuws over klassieke muziek.
  • Filmmuziek & meer (klik hier): dit kanaal houdt je op de hoogte van de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks aller tijden de absolute klassiekers, de nieuwste scores... en je krijgt daarnaast luister- én kijktips, plus superleuke wetenswaardigheden uit de wereld van de filmmuziek.

Open bovenstaande link op je mobiele telefoon en wacht tot het kanaal in WhatsApp wordt getoond. Klik rechtsboven op de knop 'Volg'. Je krijgt dan onderin je scherm de melding 'U volgt NPO Klassiek nu' of 'U volgt Filmmuziek & Meer nu'. Je bent nu geabonneerd op het betreffende kanaal.

Wil je ook weten wanneer wij wat gepost hebben? Meldingen staan standaard uit. Dit kun je zien aan het belletje rechtsboven waar een streep doorheen staat. Tik rechtsboven op het belletje om notificaties in te schakelen. Zie je de melding 'Meldingen ingeschakeld' op je scherm? Dan krijg je notificaties of meldingen als er wat gepost is.

2. Zoek het kanaal handmatig op

Als je WhatsApp opent op je telefoon, kun je via het tabblad Updates (links onder) naar Zoek kanalen. Kies Bekijk alles en voer in de zoekbalk de zoekterm 'NPO Klassiek' of 'Filmmuziek & meer' in. Ook hier geldt dat je na het openen van het kanaal nog even op 'Volg' moet drukken om je daadwerkelijk te abonneren. Voor notificaties kun je het belletje rechtsboven aanklikken om meldingen in te schakelen

3. Scan de QR-code op onderstaande afbeelding

foto: NPO Klassiek

Scan de QR om naar het NPO Klassiek WhatsApp-kanaal te gaan ⤴️

foto: NPO Klassiek

Scan de QR om naar het Filmmuziek & meer WhatsApp-kanaal te gaan ⤴️

Bekijk je dit bericht op jouw tablet, laptop of computer? Dan kun je de QR-code op bovenstaande afbeelding scannen met je telefoon om een van de NPO Klassiek WhatsApp-kanalen direct te openen. Klik bovenaan de melding op 'Open' (groene knopje). Hiermee open je de WhatsApp-app op je mobiel en dan gaat hij meteen door naar dit kanaal. Uiteraard moet je ook in dit geval nog wél op 'Volg' drukken om je te abonneren.

Waarom heeft NPO Klassiek een WhatsApp-kanaal?

WhatsApp is één van de populairste, meest gebruikte apps in Nederland. Wij willen onze volgers dan ook graag een laagdrempelige manier bieden waarmee ze makkelijk op de hoogte kunnen blijven van alles wat NPO Klassiek te bieden heeft.

Jij bepaalt zélf of je je wel of niet wenst te abonneren. Het abonneren is in een handomdraai geregeld, en dat geldt óók voor het afmelden. Makkelijker wordt het niet, leuker en mooier wel...

Wat ontvang je zoal via de WhatsApp-kanalen van NPO Klassiek?

Volg ons en dan ben je als een van de eerste op de hoogte van relevant, belangrijk nieuws uit de wereld van de klassieke muziek. Vanzelfsprekend zullen we nieuws updaten met relevante informatie, denk aan bio's, weetjes over componisten, audioberichten van presentatoren, concerten (zowel in audio als video) en natuurlijk leuke video's van dirigenten, presentatoren of andere uitvoerenden in de klassieke muziek sector. En zit je alleen op het 'Filmmuziek & meer'-kanaal, dan krijg je wat meer John Williams en nieuwste scores in je WhatsApp-tijdlijn...

Goed om te weten: het gaat om een aanvulling op het reeds bestaande aanbod, niet om een vervanging. Uiteraard blijven we je óók gewoon informeren via onze website, de nieuwsbrief (scroll helemaal naar beneden om je aan te melden voor onze nieuwsbrief), Instagram, YouTube, X en Facebook. Zo is er voor ieder wat wils...

Hoe vaak ontvang je berichten via de WhatsApp-kanalen van NPO Klassiek?

Uiteraard zullen wij het kanaal niet onnodig vullen met overbodige berichten en streven wij ernaar om alléén informatie die écht nieuwswaardig en relevant is onder de aandacht te brengen. Zo zullen we bijvoorbeeld in ons 'NPO Klassiek'-kanaal in de periode eind maart/begin april exclusieve Matthäus-content uitlichten. En in het kanaal 'Filmmuziek & meer' zullen we wekelijks updates geven over nieuwe filmmuziek, maar ook de Oscars komen aan bod, leuke weetjes over filmcomponisten en meer. Uiteraard komt er af en toe ook een polletje voorbij waarin we aan de gebruikers hun input vragen. Samen maken we de kanalen natuurlijk nog beter, mooier en relevanter. En good to know: het uitgangspunt is 'kwaliteit boven kwantiteit'. Om die reden zullen wij je maximaal twee berichten per dag, maximaal 3 keer per week sturen, nooit meer dan dat.

Op de meeste dagen zullen we ons beperken tot één bericht per dag. In het weekend sturen we je slechts bij hoge uitzondering een bericht. En is er niks te melden? Dan vallen we je ook niet lastig.

Op deze manier houden we het niet alleen nuttig en informatief, we voorkomen op deze manier ook dat je het te veel vindt worden. En heb je feedback, stuur dan in eerste instantie een mailtje naar info@npoklassiek.nl. We zijn net begonnen, en samen kunnen we deze kanalen mooi vorm gaan geven. Dus volg, abonneer en denk mee!

Ster advertentie
Ster advertentie