Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
AVROTROS

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2022

foto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2022

Topviolist Janine Jansen en haar vrienden zijn weer aanwezig in Utrecht tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2022! Het festival vond plaats tijdens de mooie dagen tussen Kerst en oud en nieuw (27 t/m 30 december 2022).

Kamermuziek op het hoogste én gezelligste niveau

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live op NPO Radio 4

Op 27, 29 en 30 december zonden we een aantal concerten live uit in het Avondconcert (vanaf 20:00 uur) live uit, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Kijk het concert van 29 december terug!

Kijk 29 december vanaf 20:00 uur live mee naar het IKFU

Video niet beschikbaar

Openingsconcert - 27 december

Het openingsconcert begint direct met de allermooiste kamermuziek die je kunt wensen! Gastprogrammeur en altviolist Amihai Grosz selecteerde drie pareltjes om mee te starten: het hoorntrio in Es-groot, op.40 van Brahms, het romantische Maiblumen blühten überall van Zemlinsky waarbij sopraan Alma Sadé als een nachtegaal zal klinken en het concert wordt afgesloten door het overbekende tweede strijksextet van all time favourite Brahms. Aanvankelijk zou Janine Jansen op dit concert meespelen in een muziekstuk van Chausson, maar wegens ziekte tijdens een repetitie speelt ze niet mee.

Bekijk de liedteksten

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Meer informatie over de uitzending van 27 december: klik hier. Binnenkort ook beschikbaar als YouTube-video.

Verklärte Nacht, ultieme liefde - 29 december

Een absoluut meesterwerk staat op het programma: Schönbergs Verklärte Nacht. Een wonderschoon, sferisch stuk dat je tenminste één keer in je leven live gehoord moet hebben. Met deze topcast ben je verzekerd van een nu al onvergetelijke ervaring! Voor de pauze klinkt misschien wel het meest geliefde kamermuziekstuk van wonderkind Mendelssohn: zijn Eerste pianotrio waarbij meesterpianist Sunwook Kim een hoofdrol zal gaan vervullen. De avond wordt afgetrapt met Dvořáks Terzetto.

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Meer informatie over de uitzending van 29 december: klik hier. Binnenkort ook beschikbaar als YouTube-video.

Slotconcert IKFU 2022 - 30 december

Het festival sluit af op een uitbundige wijze: tot slot staat Tsjaikovski’s beroemde Serenade voor strijkers op de lessenaars. Niet alleen zijn de internationale festivalmusici allemaal te zien en te horen zien, maar ook de fantastische New Generation Artists! Om de grote bezetting compleet te maken schuiven drie grote Nederlandse talenten aan, evenals de aanvoerder contrabas van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor de pauze speelt Amihai Grosz uit zijn geboorteland het Strijktrio van Paul Ben Haim en spelen de musici (onder wie Janine Jansen) het concert voor viool, piano en strijkkwartet van Chausson.

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Meer informatie over de uitzending van 30 december: klik hier. Binnenkort ook beschikbaar als YouTube-video.

Ster advertentie
Ster advertentie