Klassiek

Nationale Opera presenteert Opera Forward Festival '21

  1. Klassiekchevron right
  2. Nationale Opera presenteert Opera Forward Festival '21

De Nationale Opera presenteert Opera Forward Festival '21, een online festival dat plaatsvindt op een speciaal gecreëerd online festivalterrein van 18 tot en met 21 maart. Onder het overkoepelend thema 'Where do we go from here?' presenteert het OFF iedere dag een thematische programmering die gratis toegankelijk is.

Op het OFF verbindt De Nationale Opera andere kunstvormen met opera. Naast grote, internationale artiesten is er ook werk van nieuw talent te bewonderen. Alle voorstellingen worden voorzien van Engelse ondertiteling. DNO-directeur Sophie de Lint: “OFF is een pionier en motiveert ons om te innoveren, om met nieuw talent nieuwe wegen in te slaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijfde editie OFF

Dit jaar vindt de vijfde editie van het festival plaats. Associate artistiek directeur Anthony Heidweiller blikt met Hans Haffmans terug op de eerste vijf jaar en vooruit op het komend festival.

Anthony Heidweiller

Hoe ziet de programmering van OFF '21 eruit?

Op 18 maart kun je o.a. luisteren naar Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek, actrice Anna Drijver en het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Erik Nielsen in de opera The Seven Deadly Sins van Kurt Weill.

Eva-Maria Westbroek

Hans Haffmans sprak op 17 maart met Eva-Maria Westbroek over haar optreden op het OFF.

Op 19 maart presenteert het festival zes korte studentenopera's en op 20 maart kun je onder andere een voorproefje zien van Michel van der Aa's opera Upload.

Ten slotte wordt het festival op 21 maart afgesloten met een middag voor alle generaties. Speciaal voor kinderen komt er een pre-performance programma, evenals belangrijke gesprekken voor volwassenen over het belang van kunst- en muziekonderwijs op scholen.

Bekijk de volledige programmering van het OFF

Je kunt je gratis registreren voor alle voorstellingen via de website van het OFF.

Registreer

Ster advertentie
Ster advertentie