Live concerten

De Kunst van Klassiek met Annemieke Bosman

foto: Marc Wielaertfoto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. De Kunst van Klassiek met Annemieke Bosman

Laat je verrassen door een speelse ode aan de kunsten! Presentator Annemieke Bosman, ensemble Club Classique met special guest Jala Heywood én spoken word-artiest dichter Gershwin Bonevacia brengen de Klassieke kunst in de Klassieke muziek tot leven.


🎤 Presentatie: Annemieke Bosman
🎹 Musici: Club Classique - Caspar Vos (piano), Jala Heywood (zang/contrabas), Floor le Coultre (viool), Koen Stapert (viool), Martina Forni (altviool), Leonard Besseling (cello), Teunis Loot (drums)
📣 Spoken word artiest en dichter: Gerswin Bonevacia
🖼 Levende schilderijen zijn gemaakt door filmmaker Gijs Besseling
⏰ Donderdag 14 oktober 2021 om 20:00 uur

Club Classique kom je overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Het thema van het festivalprogramma De Kunst van Klassiek is de artistiek leiders, cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder, op het lijf geschreven. In Moving Art laat je je betoveren door de mooiste melodieën, waarop schilderijen langzaam in beweging komen en de personages na een eeuwenlange lockdown plotseling uit hun lijst stappen. Vanavond ontdek je wat Vermeer en Debussy met elkaar gemeen hebben en confronteert kunstenaar Norman Rockwell ons met de tragische geschiedenis van Ruby Bridges.

Ook gaat spoken word-artiest en dichter Gershwin Bonevacia op zoek naar zijn naamgever, componist George Gershwin. Uiteraard mag het gedicht uit zijn gelijknamige nieuwe bundel - toen ik klein was, was ik niet bang - niet ontbreken. Zangeres Jala Heywood is met nog maar dertien jaar de jonge held van de uitzending: zij zingt klassiekers als Summertime en Love is here to stay, terwijl ze zichzelf begeleidt op de contrabas. Laat je verrassen door een speelse ode aan de kunsten!

chevron right
chevron right
foto: Marc Wielaert
Behind the scenes

Programma

De Kunst van Klassiek met Annemieke Bosman zal donderdag 14 oktober 2021 om 20:00 uur hieronder te bekijken zijn.

  • Tijd: 45 minuten
  • Benodigdheden: je desktop, laptop of mobieltje en indien gewenst een koptelefoon

Video niet beschikbaar

😱 Heb je moeite met het afspelen van deze video?

Bekijk de video dan binnen de omgeving van NPO Start of gebruik de YouTube-versie hieronder ⬇️.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie