Luistertip

Podcast 'Making an opera' wint Prix Europa 2020

  1. Klassiekchevron right
  2. Podcast 'Making an opera' wint Prix Europa 2020

De podcast Making an Opera heeft de Prix Europa 2020 in de categorie ‘radioprogramma’ gewonnen. De podcast van radiomaker Stef Visjager, geproduceerd samen met de NTR en De Nationale Opera, gaat over de making of van Ritratto, de opera van Willem Jeths die in première zou gaan op de dag dat de eerste lockdown van kracht werd.

Visjager volgt de zeven jonge zangers en het artistieke team achter de opera vanaf het allereerste begin tot aan de afgeblazen première. ‘Heel goed verteld en gemonteerd’, zegt de jury, en ‘deze podcast maakt opera toegankelijk met warmte en humor. Bravo!’

De première en de voorstellingenreeks van Ritratto werd in maart afgelast vanwege de lockdown. Begin deze maand ging de productie alsnog in première, maar al na drie voorstellingen moest de reeks weer worden afgeblazen vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

De podcast ‘making an opera’ is te vinden via de onze website of in de podcast-app op je smartphone. Vorige maand won de podcast ook al de 2e prijs op Prix Italia.

  • Lees hier het volledige juryrapport.
  • Lees hier het persbericht van de NTR.
Ster advertentie
Ster advertentie