Luistertip

Hoe werkt een podcast?

foto: Pixabay
  1. Klassiekchevron right
  2. Hoe werkt een podcast?

Zo'n 1,9 miljoen Nederlanders luisteren dagelijks of af en toe naar een podcast. Het is een superhandig en snel groeiend audiofenomeen. De onderwerpen waar jij naar wilt luisteren, binnen handbereik. Hoe het werkt, lees je hier.

Podcasts kunnen over van alles gaan: nieuws, klassieke muziek, film, wetenschap of andere onderwerpen die jou mogelijk kunnen interesseren. De keuze is reuze en er is over elk onderwerp wel wat te luisteren. En niet onbelangrijk: het is gratis.

Een korte uitleg: wat is een podcast?

VIDEO: wat is een podcast?

Video niet beschikbaar

Een podcast kun je dus overal en altijd luisteren, waar jij maar wilt: tijdens het sporten, thuis op de bank, in de auto of in de trein en tijdens het koken of klussen. Podcasts zijn er in allerlei vormen en lengtes. Van sport, technologie, klassieke muziek, boeken, luisterverhalen tot nieuws en achtergronden. Ook je favoriete radioprogramma kun je terugluisteren via een podcast. Luisteren kan via je smartphone, laptop, pc, tablet of Smart TV.

Benieuwd wat NPO Klassiek allemaal te bieden heeft? Bekijk onze podcast-pagina en luister direct.

Podcast luisteren met je iPhone of iPad

Het luisteren naar podcasts met een iPhone of iPad is simpel. Er staat standaard al een podcast-app op je smartphone. Onze collega's van NPO Radio 1 leggen je graag uit hoe dit werkt:

Zó luister je een podcast op je iPhone of iPad

Video niet beschikbaar

Podcast luisteren met je Android-telefoon

Als je een Samsung of bijvoorbeeld een Huawei telefoon hebt dan heeft je toestel een Android besturingssysteem. Jouw toestel heeft standaard geen podcast-app, maar het is simpel om er een te installeren. We laten het je graag zien:

Zó luister je een podcast op je Android-telefoon

Video niet beschikbaar

Zoek naar de podcast die je wilt horen, klik erop en abonneer je, zodat elke nieuwe aflevering die verschijnt meteen voor je klaar staat om te beluisteren.

Podcasts luisteren in de NPO Klassiek-app

Met de NPO Klassiek-app luister je altijd en overal naar NPO Klassiek, naar onze speciale door de redactie samengestelde speellijsten, maar ook naar onze podcasts. De NPO Klassiek-app kun je downloaden in de AppStore (voor iOS) en PlayStore (voor Android). Als je de NPO Klassiek-app opent, zie je onderin het menu het knopje 'Podcasts'. Als je op 'Podcasts' hebt geklikt, opent het scherm waar je podcasts kan luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie