Musici
NTR

Sebastiaan Kemner

foto: NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Sebastiaan Kemner

Sebastiaan Kemner (1990) is een unieke trombonist en musicus. Hij is warm pleitbezorger van modern repertoire, maar weet daarbij als geen ander het verband met repertoire uit eerdere eeuwen te leggen. In 2021 ontving Kemner de Nederlandse Muziekprijs.

Sebastiaan Kemner is er altijd op uit om het publiek kennis te laten maken met de schoonheid en veelzijdigheid van de trombone. Hij reist de wereld rond als solist en kamermusicus en geeft optredens en masterclasses. Het liefst werkt hij aan grensoverschrijdende, verrassende nieuwe concertprogramma's.

Kemner speelde als orkestlid mee bij de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest en hij is lid van collectief LUDWIG. Hij speelt ook kamermuziek, bijvoorbeeld met het Bruckner Quartet, en hij vormt een duo met pianiste Andrea Vasi.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moderne muziek

Kemner houdt zich ook bezig met de vraag hoe moderne muziek toegankelijker kan worden gemaakt voor publiek. In Oxford richt hij zich als PhD-student op de academische kant van die vraag. Tegelijkertijd vertaalt hij zijn ideeën naar de praktijk. Zo richtte hij tijdens de coronacrisis samen met zijn goede vriend Vincent van Wijk een platform op voor liefhebbers van moderne muziek: Lonelinoise.

Lonelinoise moet een plek worden waar artikelen over moderne muziek te vinden zijn, waar onderzoek kan worden gepubliceerd en waar video's te zien zijn. Met de betrokken musici wil hij concerten organiseren om het onbekende, moderne repertoire onder de aandacht te brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carte blanche

Tijdens de Booster Klassiek Week in 2021 kreeg Kemner carte blanche van het Avondconcert om een eigen programma samen te stellen. Samen met musici van zijn collectief Lonelinoise en met zangers van Silbersee presenteerde hij een programma rondom het werk The Holy Fool van Nicholas Moroz, met verder werken van James MacMillan, Bent Sørensen, Seung-Won Oh en John Tavener.

Video niet beschikbaar

Nederlandse Muziekprijs

In 2021 kreeg Kemner de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt tijdens een door hemzelf samengesteld concertprogramma in De Doelen in Rotterdam. Hij was na Jörgen van Rijen de tweede trombonist die de prijs kreeg. Tijdens interviews in die periode riep Kemner zalen en programmeurs op om vaker te kiezen voor moderne muziek.

Volg Sebastiaan Kemner

Ster advertentie
Ster advertentie