Podium
NTR

Petra Strahovnik wint Berliner Kunstpreis 2021 – categorie Muziek

  1. Klassiekchevron right
  2. Petra Strahovnik wint Berliner Kunstpreis 2021 – categorie Muziek

De Berliner Kunstpreis 2021 in de categorie Muziek is uitgereikt aan de Sloveens-Nederlandse componist Petra Strahovnik. In het juryrapport staat:

“Centraal in haar werk en onderzoek staat de expressieve kracht van muziek en de overtuiging dat alleen die muziek een mens in zijn geheel kan ontroeren, beïnvloeden en verontrusten. Haar instrumentale composities lijken op meeslepende soundscapes die niet de specifieke kenmerken van individuele instrumenten vertonen, maar in plaats daarvan een totaalklank genereren. Ondanks haar jonge leeftijd kan Petra Strahovnik nu al terugkijken op een verrassend uitgebreid, gevarieerd en origineel oeuvre, met bijna tachtig werken gespeeld door een divers scala aan ensembles. Haar werk verdient de Kunstpreis Berlijn in de sectie Muziek om hierdoor bij een breder publiek bekend te worden gemaakt.”


De prijs werd afgelopen donderdag online uitgereikt.

Petra Strahovnik behaalde in 2014 haar masterdiploma compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze ook woont en werkt.
In 2019 won zij het International Rostrum of Composers, een internationale compositiewedstrijd waarin radio- en tv-makers muziekstukken uit hun eigen land aan elkaar presenteren.

Ster advertentie
Ster advertentie