NTR Opera Live
NTR

De zangers uit I Capuleti e i Montecchi

foto: https://stefanofiorucci.altervista.org/foto: https://operalife.it/i-capuleti-e-i-montecchi-di-vincenzo-bellini/
  1. Klassiekchevron right
  2. De zangers uit I Capuleti e i Montecchi

Op 19 augustus 2023 vond een indrukwekkende uitvoering plaats van Bellini's I Capuleti e i Montecchi. Hier volgt een korte kennismaking met de zangers.

foto: https://tact4art.com/profile/Aigul-Akhmetshina

Aigul Akhmetsina

Mezzosopraan Aigul Akhmetsina zingt de rol van Romeo. De rol werd door Vincenzo Bellini geschreven voor Giuditta Grisi. Aigul Akhmetsina zong in het seizoen 2022-2023 de rol van Elisabetta (Elisabeth I) in Maria Stuarda van Gaetano Donizetti. Ze is op het moment bezig aan een grote doorbraak. Ze maakt dit seizoen haar debuut aan de Weense Staatsopera en de Beierse Staatsopera. Ze zingt onder meer de titelrol in Carmen van Bizet, Angelina in La Cenerentola van Rossini en Polina in Pique Dame van Tsjaikovski.

foto: https://www.warnerclassics.com/artist/elsa-dreisig

Elsa Dreisig (foto: Simon Fowler/Parlophone Records)

Sopraan Elsa Dreisig, die de rol van Giulietta zingt, studeerde af aan de Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. Vanaf 2015 was ze verbonden aan de Berlijnse Staatsopera: eerst in de Studio, later als ensemblelid. Ze heeft inmiddels al een aantal albums op haar naam en zingt rollen als Manon van Jules Massenet, Pamina in Die Zauberflöte van Jules Massenet en Micaëla in Carmen van Bizet.

foto: https://monteverdi.co.uk/soloists/giovanni-sala

Giovanni Sala

Bij Shakespeare is hij een neef van vader Capulet, in de door tekstschrijver Felice Romani gebruikte bron is hij de aanstaande bruidegom van Giulietta, die niet kan rekenen op haar liefde. Vincenzo Bellini gaf de rol van dit explosieve, door de omstandigheden gefrustreerde karakter aan de tenor. Giovanni Sala zingt de rol hier. De in 1992 geboren zanger debuteerde in 2014 en zong in de jaren daarna rollen in diverse Italiaanse theaters. Hij werkte met dirigenten als Riccardo Muti en Gianluigi Gelmetti. Ook zong hij in Thaïs van Jules Massenet aan de Scala te Milaan, onder leiding van Lorenzo Viotti.

foto: https://www.themoviedb.org/person/1316134-michele-pertusi

Michele Pertusi

Capellio, de vader van Giulietta, wordt gezongen door Michele Pertusi. De bas debuteerde op negentienjarige leeftijd in 1984. Hij zong daarna aan veel van de grote Italiaanse theaters en vervolgens ook die van Europa en de Verenigde Staten. Zijn discografie is omvangrijk: hij nam complete opera's van Rossini op met Cecilia Bartoli en is verder te horen in opera's van Mozart en Verdi.

foto: https://www.salzburgerfestspiele.at/en/a/roberto-tagliavini

Roberto Tagliavini (foto: Victor Santiago)

Roberto Tagliavini, die te horen is als Lorenzo, werd geboren in Parma. Hij zingt rollen in opera's van Mozart en in opera's uit het Italiaanse en Franse repertoire. Hij heeft al diverse grote operahuizen ter wereld aangedaan, waaronder De Nationale Opera in Amsterdam. Zijn grote kracht ligt in de rollen uit het belcanto-repertoire, van Rossini, Donizetti en Bellini.

Ster advertentie
Ster advertentie