Opium Atelier
AVROTROS

Max Schulze

  1. Klassiekchevron right
  2. Max Schulze

Schrijvende schilder Max Schulze gebruikt zijn tijd in De Torenkamer om alle vastgeroeste tandwielen weer te gaan laten draaien.

Even voorstellen
Max Schulze (1994) is een schilder die schrijft. In zijn geschilderde en geschreven werk speelt hij met existentiële vraagstukken, tragische vrouwen en iconen uit de Griekse en Romeinse Oudheid. Hij is Artist in Residence bij WOW Amsterdam. Tijdens zijn opsluiting in de Torenkamer zal hij zich, vergezeld door een stapel boeken en de door de drukke stad aangewakkerde chaos in zijn hoofd, storten op het bevrijden van een reeks gedichten en tekeningen die al te lang opgesloten zit.

Torenkamerplan
Mijn verblijf in de Torenkamer wil ik graag benaderen als een onderzoeksperiode. Sinds ik naar Amsterdam ben verhuisd merk ik dat het in de drukte van het dagelijks leven eigenlijk nooit stil genoeg is om jezelf te kunnen horen. Door mezelf met een lading boeken, foto's en materiaal terug te trekken van alle drukte van de stad, me af te zonderen van de meeste vormen van ruis (en wellicht tussendoor een wandeling te maken om mijn hoofd leeg te maken), wil ik iets losweken dat al te lang vast zit. Door me te verdiepen in het werk van mijn favoriete schrijvers wil ik dat er iets gaat woekeren, en dat iets zal uiteindelijk moeten resulteren in een verzameling teksten (gedichten of proza), tekeningen en/of collages, waarvan ik uiteindelijk een selectie zal maken. Het is de bedoeling dat in deze week alle tandwielen die nu vastgeroest zitten weer gaan draaien.

Ster advertentie
Ster advertentie