Opium
AVROTROS

Gratis naar 'De Grote Poëzieprijs 2024'

  1. Klassiekchevron right
  2. Gratis naar 'De Grote Poëzieprijs 2024'

Benieuwd welke bundel De Grote Poëzieprijs 2024 gaat winnen? Kom op donderdag 25 april naar de uitreiking in Debatpodium Arminius. Het programma wordt live uitgezonden door Opium op NPO Klassiek.

De Grote Poëzieprijs bekroont jaarlijks de beste Nederlandstalige poëziebundel. De Grote Poëzieprijs is sinds 2019 de opvolger van de VSB Poëzieprijs die vanaf 1994 werd uitgereikt. Vanaf dit jaar valt de Grote Poëzieprijs onder de vlag van het Veerhuis.

De uitzending wordt gepresenteerd door Annemieke Bosman en jurylid Elten Kiene. Mede juryleden Sasja Janssen en Cathérine de Kock zijn naast Elten ook aanwezig om de winnaar bekend te maken. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt. Drie luisteraars van Opium vormen samen een lezersjury en bepalen welke van de vijf genomineerde bundels hun favoriet is. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar worden de genomineerde dichters met hun bundels in het zonnetje gezet door niemand minder dan actrice Johanna ter Steege en strijkkwartet het Agathe Ensemble in samenwerking met Saskia Venegas. Deze Rotterdamse muzikanten verbonden aan het Batavierhuis geven een vertaling van de genomineerde bundels. Zij hebben speciaal voor de uitreiking nieuwe poëtische composities gemaakt. Na afloop proosten we samen met de winnaar op de poëzie.

De shortlist voor De Grote Poëzieprijs is:

Grote Poezieprijs 2024
donderdag 25 april 2024 / 19:00 - 20:30

Locatie

Arminius
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam

Wil jij erbij zijn? Stuur een mail naar opium@avrotros.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie