Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

Lex Bohlmeijer maakt 100ste aflevering De Vier Jaargetijden van Passaggio

foto: Fleur van den Breemerfoto: Fleur van den Breemer
  1. Klassiekchevron right
  2. Lex Bohlmeijer maakt 100ste aflevering De Vier Jaargetijden van Passaggio

Lex viert de herfst met een fietstocht door Zeeuws-Vlaanderen. Het is zijn laatste fietstocht!

Natuur en muziek laten samenkomen; dat was een wens van presentator Lex Bohlmeijer. En dus trekt hij er in 2016 voor het eerst op uit om programma's te maken in de buitenlucht. Geleid door de seizoenen verlaat Lex de radiostudio in de herfst, winter, zomer en lente. Met een microfoon in de tas en een boel muziek op zak trekt hij het land in, op zoek naar inspirerende delen van Nederland.

Lex begint met korte dagtochten, te voet door natuurgebieden. Maar zijn reizen worden al snel langere routes op de fiets met een duidelijk start- en eindpunt. Zo fietst Lex onder andere de Elfstedentocht, het Watersnoodpad en het Texelpad en doorkruist hij bijna alle Nederlandse provincies. Hij vindt er verhalen, gastvrijheid en proeft de ziel van veel delen van Nederland. Maar nu zijn de fietspaden op, de banden versleten en maakt Lex met een laatste fietstocht een eind aan een mooie en inspirerende radioreeks.


Herfst in Zeeuws-Vlaanderen, de laatste fietstocht van Lex

In de week van 7 november springt Lex op de fiets om een laatste keer een nieuw deel van Nederland te ontdekken. In vijf dagen tijd reist hij vanaf zijn geboortedorp Oost-Souburg naar Zeeuws-Vlaanderen om daar een rondje te fietsen met begin- en eindpunt Breskens; zo komt hij langs Zeeuws-Vlaamse landschappen als Het verdronken land van Saeftinghe, de polders en de kust, oeroude dorpjes Aardenburg en Hulst en gaat Lex op zoek naar typische Zeeuws-Vlaamse muziek. Een laatste keer laat hij zich inspireren door natuur, verhalen van de regio en muziek. En aan het eind van deze tocht, op de laatste dag van de reis viert hij de 100ste aflevering van De Vier Jaargetijden van Passaggio. Honderd reisverslagen in eigen land, geïnspireerd door muziek en natuur, vormen zo een mooi radiodocument.

Ster advertentie
Ster advertentie