Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 1: de naturist en de stadstuinderij

  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 1: de naturist en de stadstuinderij

Deze week stapt Lex Bohlmeijer weer op de fiets voor De Vier Jaargetijden van Passaggio. Vanwege de coronamaatregelen blijft hij dichtbij huis en zal hij zijn eigen woonomgeving opnieuw ontdekken. Het gedwongen thuisblijven voelt als een uitdaging, maar nodigt ook uit tot een andere blik. Vandaag zoekt Lex het helemaal dicht bij huis: hij loopt van de Oeverwallaan naar Zomereik. Onderweg plakt hij nog even de band van z'n dochter en kletst hij met naturist Herman. Ook spreekt hij met Margriet en Margriet in de bijzondere Stadstuinderij Buitenleeft.

De zomerse dag startte in het thuiskantoor van Lex.

Dat Lex deze week in de buurt blijft komt dochter Charley ook wel goed uit. Tussen het radiomaken door plakt hij haar band.

Lex leert dochter Charley hoe je een band moet plakken

Video niet beschikbaar

Wandelend door zijn buurt komt Lex naturist Herman tegen.

Bij Stadstuinderij Buitenleeft draait alles om de relatie tussen mens en natuur. Hun filosofie is: "Van buiten word je beter". Lex gaat op onderzoek uit en spreekt met Margriet en Margriet. Wat gebeurt er zoal in de bijzondere stadstuin?

Tot slot zocht Lex een rustig plekje uit om voor te lezen uit een boek, aan het water aan de achterkant van zijn huis.

Luister vanavond om 19:00 uur naar Passaggio op NPO Radio 4 om te horen hoe dit alles klonk! Of abonneer je op de podcast Passaggio De Vier Jaargetijden.

🏠 Passaggio's Vier Jaargetijden

Ster advertentie
Ster advertentie