Podium Klassiek
NTR

Podium Klassiek 18 december

foto: Robin van Lonkhuijsen / ANPfoto: Milagro Elstak
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Klassiek 18 december

Floris Kortie en Mike Boddé ontvangen dirigent Lorenzo Viotti, mezzosopraan Marina Viotti, sopraan Adriana Gonzalez, en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Podium Klassiek staat geheel in het teken van de 32-jarige dirigent Lorenzo Viotti en het Nederlands Philharmonisch Orkest dat met 66 musici de hele studio vult!

Sinds zijn aanstelling twee jaar geleden als chefdirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera is Lorenzo Viotti de meest besproken dirigent in Nederland. De Zwitsers-Franse Viotti ziet het als zijn missie om klassieke muziek en opera toegankelijker te maken voor een divers publiek. Dat lukt alleen al door zijn vlotte look en zijn charisma, en ook door zijn nieuwsgierigheid naar andere muziekstijlen. Daarnaast zingt hij en speelt hij drums. In Podium Klassiek vertelt hij, samen met zijn zus, de mezzosopraan Marina Viotti, over zijn muzikale familie (⬇️), over zijn stijl van dirigeren, en over zijn inspiraties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Viotti brengt samen met het orkest en twee topsolisten een feestelijk programma. Zijn zus Marina zingt een beroemde aria uit Samson et Dalila van Camille Saint-Saëns. En de Guatemalteekse sopraan Adriana González zingt een meeslepende Romance van Sergei Rachmaninov. Omdat Viotti een grote liefde heeft voor de Weense wals dirigeert hij het orkest in het uitbundige Straussiana van Erich Wolfgang Korngold, gebaseerd op melodieën van Johan Strauss. En hij zingt zelf ook nog even!

Zondag 18 december 2022, van 18:15 tot 19:15 uur op NPO 2

Video niet beschikbaar

Moeite met afspelen? Klik hier

Podium Klassiek Extra

In Podium Klassiek Extra volgen we de bijzondere samenwerking van Cello Octet Amsterdam en Orchestre Partout, een orkest bestaande uit vluchtelingen. We zien hoe de acht cellisten hun krachten bundelen met nieuwkomers uit de hele wereld. Centraal staan de zanger Alghaeth Ali uit Irak en percussionist Pouriya Jaberi uit Iran. Podium Klassiek Extra wordt 19:20 uur uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Klassiek.

Ster advertentie
Ster advertentie