Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 24 april

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 24 april

Paul Witteman ontvangt de pianobroers Lucas en Arthur Jussen, sopraan Elisa Maayeshi, cellist Joshua Herwig en pianist Katie Yao Morgan, saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos, en de Amsterdam Klezmer Band!

De broers Lucas en Arthur Jussen zijn vooral bekend om hun uitvoeringen van het grote klassieke en romantische repertoire voor pianovierhandig en twee piano’s. Maar met hun nieuwe album ‘Dutch Masters’, met alleen maar muziek van Nederlandse componisten, laten ze een andere kant zien: die van onverschrokken meesters van de moderne muziek. Het album is een ode aan de in 2015 overleden pianist en leraar Ton Hartsuiker, die hen al vanaf jongs af aan op het spoor van de moderne Nederlandse muziek zette.

De nieuwe CD 'Dutch Masters' van de Jussens is vanaf 19 april verkrijgbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos vormen een vast duo en zijn momenteel bezig aan een tournee voor de Dutch Classical Talent die als opmaat dient voor de grote finale later in de lente. Het duo heeft een divers programma gemaakt rond de actuele begrippen vluchten, heimwee, zwerven en thuiskomen. In Podium Witteman spelen ze delen uit “Ma mère l’oye” van Maurice Ravel.

Wil je Andreas en Christos live zien? Kijk dan hier voor alle speeldata en voor meer informatie!

In Pauls Jonge Helden deze keer een gelegenheidsduo. Sopraan Elisa Maayeshi en cellist Joshua Herwig studeren beiden aan het Conservatorium van Amsterdam en werken samen aan een podcast waarin zij bevriende musici die een stapje verder zijn in hun ontwikkeling, vragen hoe je je dromen als musicus kunt verwezenlijken. Misschien heeft Paul Witteman ook een tip voor hen. Samen met pianist Katie Yao Morgan voeren ze de schitterende Élegie uit van Jules Massenet.

Floris Kortie duikt in de geschiedenis van een Oekraïens volksliedje dat door verschillende componisten, onder welke Ludwig van Beethoven, is gebruikt. De melodie duikt op als basis voor een lied of een instrumentale variatiereeks. Floris heeft de Amsterdam Klezmer Band gevraagd een eigen bewerking te maken op basis van het originele volksliedje.

De Amsterdam Klezmer Band is de komende maanden met hun jubileumtour door heel Nederland te zien. Kijk hier voor alle speeldata en voor meer informatie.

Podium Witteman Podcast

In de Podium Witteman Podcast deze week ruim baan voor de blokfluit. Floris Kortie ontvangt twee topsolisten op het instrument: Thomas Triesschijn en Sarah Jeffery.

Gerelateerde podcast

Podium Klassiek Podcast

Podium Klassiek Podcast

Podium Witteman is zondag hier terug te kijken:

Video niet beschikbaar

Muziek en beeld uit de uitzending:

Lucas & Arthur Jussen
Hans Henkemans
Heksendans
Schilderij: Gezicht op Haarlem - Jacob van Ruisdael

Elisa Maayeshi & Joshua Herwig
Jules Massenet
Élegie
Schilderij: Birch Forest I - Gustav Klimt

Amsterdam Klezmer Band
Traditioneel
Pidmanula, Pidvela
Schilderij: De Zaaier - Vincent van Gogh

Andreas Mader & Christos Papandreopoulos
Maurice Ravel / arr. C. Papandreopoulos
Laideronette & La jardin féerique
Schilderij: Breton Woman and Goose by the Water - Paul Gauguin
Schilderij 2: Meisje in een boot met ganzen - Berthe Morisot

Mike Boddé
Dans met de machine
Schilderij: Four Dancers - Edgar Degas

Lucas & Arthur Jussen
Theo Loevendie
Together III
Schilderij: Een Molen aan een Poldervaart - Constant Gabriël

Amsterdam Klezmer Band
Traditioneel
Di Zilberne Chassene
Schilderij: In Spring (Blossom Time) - Vilhelms Purvītis

Ster advertentie
Ster advertentie