Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 17 april

foto: jeanguihenqueyras.comfoto: jeanguihenqueyras.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 17 april

Paul Witteman ontvangt bariton Michael Wilmering en pianist Daan Boertien, cellist Jean-Guihen Queyras en pianist Frank van de Laar, violist Joshua Galasse en pianist Jorn Quirijnen, Syrène Saxofoonkwartet, Fuse en de Afrikaanse band Studio Shap Shap.

Bariton Michael Wilmering en pianist Daan Boertien hebben de Mount Everest van het liedrepertoire opgenomen: de cyclus Winterreise van Franz Schubert. Hun cd gooit hoge ogen in de Nederlandse muziekpers! In Podium Witteman voeren ze het lied Frühlingstraum uit.

Pauls Jonge Held is de 18-jarige Joshua Galasse, violist uit België. Hij is een van de finalisten van het Prinses Christina Concours. Zijn grote voorbeeld is de legendarische violist Jascha Heifetz en hij gaat ook een arrangement van zijn grote idool spelen: het populaire lied Estrellita van de Mexicaan Manuel Ponce. Hij wordt begeleid door pianist Jorn Quirijnen.

Floris Kortie duikt deze week in de rijke relatie van de klassieke muziek met het natuurelement water. Componisten als Chopin en Debussy hebben zich door alle vormen van water laten inspireren, bijvoorbeeld de regen en de zee. Het Syrène Saxofoonkwartet speelt toepasselijke fragmenten én een langer deel uit de Water Music van Händel.

De wereldberoemde cellist Jean-Guihen Queyras is in Nederland en komt samen met pianist Frank van de Laar Liebesleid en Liebesfreud van Fritz Kreisler spelen.

Maandag 18 april is Queyras twee keer te horen in het Muziekgebouw aan het IJ tijdens de kick-off van de Cello Biënnale Amsterdam. ’s Ochtends speelt hij Bach en 's avonds speelt hij het celloconcert van Robert Schumann. Kijk hier voor meer informatie

Huisband Fuse heeft dit seizoen telkens een andere musicus te gast in hun Club Sheherazade – een club waarin muziek uit de hele wereld een plek gaat krijgen. Deze keer is dat de Afrikaanse band Studio Shap Shap uit Niger. Studio Shap Shap speelt een mix van pop en traditionele muziek uit de Sahara. In Podium Witteman komen daar de rijke klanken van Fuse bij!

De musici van Studio Shap Shap toeren door het hele land. Kijk hier voor alle data en meer informatie.

Lees ook

Fuse

Fuse

Podium Witteman Podcast

Is het u al eens opgevallen dat alle slechteriken in films van klassieke muziek houden? In de Podium Witteman Podcast gaat Floris Kortie hierover een boom opzetten met dirigent Pieter van Nes en movie buff Daniël Steneker.

Gerelateerde podcast

Podium Klassiek Podcast

Podium Klassiek Podcast

Podium Witteman is zondag hier terug te kijken:

Video niet beschikbaar

Muziek en beeld uit de uitzending:

Syrene Saxofoonkwartet
Douwe Eisenga
Block Attack: Stick
Beeld: toegeschreven aan Hieronymus Bosch – Concert in het ei

Joshua Galasse & Jorn Quirijnen
Manuel Ponce
Estrellita
Beeld: Henri-Edmond Cross – Landschap met sterren

Michael Wilmering en Daan Boertien
Franz Schubert / vert. Lou Kanen
Winterreise: Frühlingstraum
Beeld: Caspar David Friedrich – Heuvel en akker nabij Dresden

Syrène Saxofoonkwartet
Georg Friedrich Händel
Water Music: II. Allegro
Beeld: Arthur Dove – Wolken en water

Mike Boddé
Harry Warren
There will never be another you

Jean-Guihen Queyras en Frank van de Laar
Fritz Kreisler
Liebesleid
Beeld: Edvard Munch – Melancholie

Jean-Guihen Queyras en Frank van de Laar
Fritz Kreisler
Liebesfreud
Beeld: Jean-Honoré Fragonard – De schommel

Studio Shap Shap
2 Minutes for Amsterdam
Beeld: Sterrenbloemen

Fuse & Studio Shap Shap
Peau de Chèvre
Beeld: Arthur Dove – Geit

Ster advertentie
Ster advertentie