Podium
NTR

Recordaantal bezoekers voor NNO

  1. Klassiekchevron right
  2. Recordaantal bezoekers voor NNO

Orkesten zijn vaak negatief in het nieuws: bezuinigingen, gedwongen fusies, teruglopend concertbezoek, maar er is dit keer ook goed nieuws te melden.

Het Noord-Nederlands Orkest trok vorig jaar namelijk een recordaantal bezoekers: een kleine 130.000. Dat staat in het jaarverslag van het symfonie orkest.
Begin van de groei was al zichtbaar in 2016, toen doorbrak het orkest voor het eerst de grens van 100.000. In 2017 steeg dat aantal verder tot 108.000.

De forse groei van het aantal bezoekers in 2018 is voor een deel te danken aan de extra activiteiten in Friesland in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Ook de concerten buiten Noord-Nederland werden goed bezocht.

Het orkest reist merendeels door Friesland, Groningen en Drenthe. Die laatste provincie blijft wat achter, maar ook daar wordt hard aan gewerkt, aldus de directeur van het orkest, Ingeborg Walinga. ‘We zijn trots op deze cijfers. Het is fijn dat we kunnen laten zien dat we veel mensen bereiken op veel plekken.’

Ster advertentie
Ster advertentie