Podium
NTR

Brandbrief zangers aan minister Van Engelshoven

  1. Klassiekchevron right
  2. Brandbrief zangers aan minister Van Engelshoven

De Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen heeft minister Van Engelshoven in een brandbrief gevraagd “niet alle zangers op één hoop te gooien” in de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. “Erken de zangprofessionals als aparte groep, met een specifiek getraind stemgebruik, en een specifieke financiële context.” Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

De brief werd gisteren aan minister Van Engelshoven overhandigd. De Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen maakt daarin onderscheid tussen professionele zangers en amateurzangers. Een onderscheid dat de minister in haar aanpak niet maakt. “Graag zouden we zien dat u deze groep professionals specifieker aandacht geeft in uw besluit over zingen en de verspreiding van het coronavirus, daarbij rekening houdend met het feit dat het inkomen van deze groep afhankelijk is van besluiten die genomen worden”, aldus de brief.

Volgens de NVZ verschilt het nogal wie er zingt. “De professionele zanger beschikt over een techniek waarbij de beheersing van de adem de basis is: precies genoeg en perfect gecontroleerd.” In het onderzoek naar de verspreiding van het virus wordt de stem van de zangprofessional niet gehoord, aldus de NVZ.

“We moeten weer aan het werk: geld verdienen voor onze gezinnen, de huur van onze huizen die we voor de coronacrisis prima konden betalen. Wij lijden financieel ernstig onder deze situatie, en hopen op verlichting.”

De nieuwsbrief van Korennetwerk Nederland, over alle regels ten aanzien van zang en koren, vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie