Podium
NTR

Klassiek op popfestival Down The Rabbit Hole: hoe bevalt dat?

foto: Bart Heemskerkfoto: Bart Heemskerk
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassiek op popfestival Down The Rabbit Hole: hoe bevalt dat?

Podium ging op zoek naar klassieke muziek op het popfestival Down The Rabbit Hole. Tussen de enorme podia, waar in het weekend van 5 t/m 7 juli bekende pop-, rock-, DJ-acts stonden, klonk er in een klein hoekje van het festival elke ochtend live klassieke muziek. Wie van de 47.000 bezoekers besloot daar een kijkje te gaan nemen en hoe beviel het hen?

Op het intieme Bossa Nova-podium in de bossen bij de Groene Heuvels van Beuningen speelden onder andere het ensemble Black Pencil en het Cello Octet Amsterdam.

Het repertoire ging − net als het weer − alle kanten op. In de regen en de frisse ochtendzon klonken op de zaterdag Spaanse klanken van het Dianto Reed Quintet. Op de zondag opende het Cello Octet Amsterdam met meditatieve muziek van Philip Glass.

Jong talent

Er was ook ruimte voor jong talent, met optredens van Michela Amici en Isabel Spronk. Het Nymphéas Trombone Quartet bracht een gevarieerd programma met muziek die werd aangekondigd als 'de oudste muziek die op dit festival gespeeld gaat worden' en uitdagende nieuwe muziek.

Verslaggever Ise Wensink was aanwezig op het festival en vroeg het publiek, dat toch zeker niet te beschrijven valt als het traditionele klassiekemuziekpubliek, hoe zij de optredens ervoeren.

Klassieke programmering op grote popfestivals is overigens niet ongewoon. Op Lowlands, de 'grote broer' van Down The Rabbit Hole, is ook al jaren klassiek te vinden. Vorig jaar was het optreden van het Noord Nederlands Orkest daar een groot succes. Ook in 2024 staat het orkest weer in het blokkenschema van Lowlands.

Ster advertentie
Ster advertentie