Podium
NTR

Prix D’Amis 2020 voor Marc Albrecht

  1. Klassiekchevron right
  2. Prix D’Amis 2020 voor Marc Albrecht

Dirigent Marc Albrecht ontvangt de Prix D’Amis 2020, de prijs van de Vrienden van De Nationale Opera. De dirigent wordt ook benoemd tot Ere-Vriend van het operagezelschap. Dat maakte de opera gisteren bekend.

Hij krijgt de Prix d’Amis voor zijn werk als chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest. De jury roemt Albrecht om zijn prestaties, zijn aandacht voor esthetiek en veelzijdigheid in stijl. “Hij heeft ons weten te raken als dirigent op topniveau”.

Albrecht noemt het een ‘geweldige verrassing’. “Ik heb in vreemde en trieste omstandigheden afscheid moeten nemen van De Nationale Opera en het Nederlandse publiek vanwege de Covid-19 maatregelen. Mijn hart ligt nog steeds bij De Nationale Opera, dus ik ben erg blij dat ik hierdoor deel zal blijven uitmaken van deze familie. Ik kijk er nu al naar uit om in de nabije toekomst 'back in de bak' te zijn”, aldus dus Marc Albrecht.

Het geldbedrag dat verbonden is aan de onderscheiding mogen de Vrienden van De Nationale Opera uit naam van Albrecht doneren aan het Kersjesfonds, dat onder meer jonge dirigenten helpt hun professionele vaardigheden te verbeteren.

Ster advertentie
Ster advertentie