Podium
NTR

Klassieke muziek op metrostations in Madrid

foto: Gabriel Bouys / AFPfoto: Gabriel Bouys / AFP
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassieke muziek op metrostations in Madrid

Een aantal jaar geleden klonk er op metrostations met enige regelmaat klassieke muziek – met name in de avonduren. Ervaring had geleerd, dat groepen jongeren minder in de metrostations bleven hangen als er klassieke muziek klonk.

In Madrid gebruiken ze klassieke muziek nu met een ander doel op de metrostations. Het is een proefproject dat is aangekondigd door de Spaanse minister van Verkeer en infrastructuur, samen met zijn collega van Cultuur. Het experiment heeft tot doel de muziekcultuur dichter bij de metrogebruiker te brengen en te promoten. Vorige week is het plan gepresenteerd met een live-optreden op het metrostation “Opera” (lijn 2 en lijn 5), dat bij het Teatro Real ligt. De andere stations die meedoen met dit project zijn: Sevilla (lijn 2), Tribunal (lijn 1 en lijn 10) en Cuatro Caminos (lijn 1, lijn 2 en lijn 6).

Het initiatief wordt gelanceerd op 1 oktober, niet helemaal toevallig op Internationale Muziekdag. De stukken die vanaf dat moment uit de speakers klinken worden gespeeld en gezongen door het Koor en Orkest van de Gemeenschap van Madrid. Je hoeft niet bang te zijn het omroepbericht te missen. De prioriteit van het audiosysteem op de stations ligt nog steeds bij de informatievoorziening.

Ster advertentie
Ster advertentie