Podium
NTR

Taskforce gaat experimenteren met sneltesten voor culturele sector

  1. Klassiekchevron right
  2. Taskforce gaat experimenteren met sneltesten voor culturele sector

De taskforce met vertegenwoordigers uit de culturele sector, gaat samen met de ministeries van Cultuur en Volksgezondheid en de Stichting Open Nederland experimenteren met sneltesten. Dat meldt Kunsten92.

In april starten de eerste proeven met sneltesten in de cultuursector. Concerten, voorstellingen, museum- en monumentenbezoek zijn vanaf die datum op beperkte schaal mogelijk wanneer van tevoren een sneltest wordt afgenomen.

De pilots zijn verspreid over het hele land en altijd in de buurt van speciaal hierop toegeruste snelteststraten. Voor de maand april zal in overleg met de Rijksoverheid, veiligheidsregio’s en lokale bestuurders een kalender gemaakt worden waarin de planning van pilots bij podia, musea en erfgoedlocaties is opgenomen

Volgens de taskforce biedt de huidige routekaart van het kabinet te weinig perspectief voor de culturele sector. “Zolang openstelling via de weg van de routekaart niet kan, kunnen sneltesten een belangrijk instrument zijn om het maatschappelijke leven op gang te brengen. De cultuursector staat klaar om bij te dragen aan de testlogistiek en kan niet wachten om op deze wijze alvast veilig bezoekers te ontvangen en het werk van kunstenaars en artiesten te tonen.”

Ster advertentie
Ster advertentie