Podium
NTR

Dirigent Klaus Mäkelä ontvangt Sibeliusprijs 2022

foto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigent Klaus Mäkelä ontvangt Sibeliusprijs 2022

De Sibelius Society in Noorwegen heeft de Sibelius Prize 2022 toegekend aan de Finse dirigent Klaus Mäkelä. Mäkelä zal de prijs in ontvangst nemen tijdens het concert van de Oslo Philharmonic in de Oslo Concert Hall op 4 november 2022.

De Sibelius Society beschouwt de jonge dirigent 'als een van 's werelds meest gewilde dirigenten'.

"Naast zijn betrokkenheid als chef-dirigent van de Oslo Philharmonic is hij artistiek adviseur van het Orchestre de Paris en vanaf najaar 2022 artistiek partner bij het Concertgebouworkest in Amsterdam. Vanaf het begin van zijn samenwerking met de Oslo Philharmonic (OFO) heeft Mäkelä een duidelijk programmaprofiel laten zien, niet in de laatste plaats met zijn duidelijke interesse in hedendaagse muziek. Onder zijn leiding is de afgelopen seizoenen een aantal Finse en Noorse hedendaagse werken uitgevoerd. Met de Oslo Philharmonic nam hij alle symfonieën van Sibelius op, die in 2022 werden uitgebracht bij Decca de prestigieuze platenmaatschappij Decca en internationaal een ongekende ontvangst ontvingen." Mäkelä ontving voor zijn Sibelius-album een Edison Klassiek 2022.

"Door de betrokkenheid van Klaus Mäkelä in Oslo is een unieke Fins-Noorse samenwerking ontstaan ​​die onze twee landen op het gebied van muziek zo duidelijk sterker met elkaar verbindt. Mäkelä is een sterke communicator van muziek uit onze tijd, vernieuwt het klassieke repertoire en draagt ​​niet in de laatste plaats bij aan een toegenomen internationale belangstelling voor de Fins-Noorse muziekscene", aldus Stephan Barratt-Due, voorzitter van de Sibelius Society in Noorwegen.

Bron: de Finse ambassade

Ster advertentie
Ster advertentie