Podium
NTR

Nieuwe structuur Luzern Festival

  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe structuur Luzern Festival

Het beroemde Luzern Festival krijgt een nieuwe structuur, met drie takken: symfonie, eigentijds en muziek voor de toekomst. ‘We hebben de coronacrisis benut om ons strategische profiel aan te scherpen’, zegt de directie.

Het Luzern Festival werd in 1938 opgericht, omdat belangrijke dirigenten door het nazisme in Duitsland en Oostenrijk niet meer wilden optreden bij de Bayreuther en de Salzburger Festspiele. Het festival is nu een van de meest toonaangevende zomerfestivals van Europa. Orkesten als de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker en het Concertgebouworkest reizen in de zomer af naar Luzern. En dirigenten als Abbado, Chailly en Haitink gaven er legendarische uitvoeringen.

De nieuwe structuur betekent onder meer dat er - naast het grote zomerfestival - in de herfst een Lucern Festival Forward komt, waarin jong toptalent zich aan een internationaal publiek kan presenteren.

Het Luzern Festival telt deze zomer van 10 augustus tot 12 september 87 concerten. In de grote zaal zijn dan 1000 bezoekers per keer welkom.

Ster advertentie
Ster advertentie