Podium
NTR

Beeld Maria Callas bekritiseerd

foto: ANP Kippa
  1. Klassiekchevron right
  2. Beeld Maria Callas bekritiseerd

Een onlangs onthuld standbeeld van Maria Callas in het centrum van Athene, wordt stevig bekritiseerd door inwoners en fans van de wereldberoemde operadiva.

"Een smakeloos stuk dat beter zou passen in een Star Wars themapark," of "Maria, wij bieden u onze oprechte excuses aan," is het commentaar. Critici noemen het kitsch omdat het geen gelijkenis zou vertonen met de zangeres.

Het glanzende bronzen beeld van 1,80 meter hoog, is gemaakt door beeldhouwer Aphrodite Liti in opdracht van de Maria Callas Vereniging met het oog op de viering van haar 100ste geboortedag in 2023. Het beeld van de diva staat tegenover het Odeon van Herodes Atticus in een klein park met olijfbomen dicht bij de Akropolis van Athene.

Voor Michael Moussou, een voormalige operazanger zit de grootste fout al in de houding: "Geen enkele operazangeres zou ooit zo’n houding aannemen met gekruiste armen voor de borst. Opera gaat over zingen en het vrijmaken van de stem. Als Callas in het echte leven zou proberen te zingen in de houding die de beeldhouwer heeft bedacht, zou dat net zoiets zijn als een violist die op een kapotte viool probeert te spelen".

Journalist John Psaropoulos ging ter plekke kijken en plaatste een foto van het beeld op Twitter. Uit de reacties op zijn tweet blijkt dat ook zijn volgers niet bepaald te spreken zijn over het kunstwerk.

De beeldhouwer heeft laten weten de kritiek oneerlijk te vinden.

Meer lezen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie