Podium
NTR

Jonge Britse organist Anna Lapwood tekent bij Sony Classical

foto: Charlotte Ellis
  1. Klassiekchevron right
  2. Jonge Britse organist Anna Lapwood tekent bij Sony Classical

De 27-jarige Britse organist en presentator Anna Lapwood is een echt social media-kanon: met 190.000 volgers op Instagram en een half miljoen volgers op TikTok geeft ze een boost aan het orgel.

En dat wordt natuurlijk ook opgemerkt door het grote platenlabel Sony Classics. Afgelopen week tekende organist Anna Lapwood bij het label en in april komt haar eerste Sony-album uit, dat is opgenomen op een van de grootste orgels binnen het Verenigd Koninkrijk: die van de de Royal Albert Hall.

Lapwood, door New York Times omschreven als 's werelds meest zichtbare organist, studeerde in Oxford en ontving daar, als eerste vrouw in de 560-jarige geschiedenis van het instituut, een orgelbeurs.

Ze is ook oprichter van Organ Experience for Girls. Daarmee wil ze jonge meiden stimuleren om organist te worden. "Want", aldus Lapwood, "ze hebben geen voorbeelden en denken vaak dat het alleen mannen zijn of oude vrouwen, dat spreekt natuurlijk niet echt aan."

Vrijdag 10 februari lanceerde Sony het eerste nummer van haar nieuwe album Anna Lapwood - The Complete Collection.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie