Podium
NTR

OPUS Klassik nominaties bekend gemaakt

  1. Klassiekchevron right
  2. OPUS Klassik nominaties bekend gemaakt

De Duitse muziekprijs OPUS Klassik prijs heeft de bijna 600 nominaties bekend gemaakt. Een recordaantal! En daar zitten ook Nederlandse namen tussen.

In de categorie Zangeres van het Jaar is Eva Maria Westbroek genomineerd voor rol van Sieglinde in Die Walküre. De opname, die Westbroek maakte met Simon Rattle, is ook genomineerd in de categorie Operaopnamen.

Marc Albrecht is genomineerd in de categorie Dirigent van het Jaar. Hij krijgt de nominatie voor zijn opname van Die Seejungfrau van Zemlinsky, die hij met het Nederlands Philharmonisch Orkest maakte.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest sleept met chef-dirigent Lahav Shani een nominatie in de wacht voor de opname van Beethovens Zevende symfonie.

Nog meer Nederlands succes vinden we in de categorie Instrumentalist van het Jaar. Arthur en Lucas Jussen zijn in die categorie genomineerd voor hun Russian Album. Harpist Lavinia Meijer is ook genomineerd voor haar cd Peaceful Choir – New Sound of Choral Music.

De OPUS Klassik is een Duitse prijs voor klassieke muziek die in 25 categorieën wordt uitgereikt. Het is sinds 2018 de opvolgen van Echo Klassik.

De prijzen worden op 10 oktober 2021 uitgereikt.

Omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie