Podium
NTR

Groot Omroepkoor zingt nieuwe hymne Champions League voor vrouwen

  1. Klassiekchevron right
  2. Groot Omroepkoor zingt nieuwe hymne Champions League voor vrouwen

Zangers van het Groot Omroepkoor onder leiding van dirigent Martina Batič zingen nieuwe hymne UEFA Champions League voor vrouwen.

Menig voetballiefhebber is bekend met de melodie van de UEFA Champions League-hymne. Al zullen velen niet weten dat die gebaseerd is op muziek uit de 18e eeuw, namelijk Zadok the Priest van Händel.

De Champions League, het Europees voetbalkampioenschap voor clubteams, is er niet alleen voor mannen, al zien we die wedstrijden vaker op televisie. Er is ook een Champions League voor vrouwen. En die krijgen vanaf aankomend seizoen ook een eigen hymne. En, mooi nieuws, die is ingezongen door ons eigen Groot Omroepkoor.

Volgens voetbalorganisatie UEFA "liet de Nederlandse producent MassiveMusic zich inspireren door zowel kroningsliederen als klassieke muziekstukken. Op basis van deze research ontdekte MassiveMusic dat de beroemdste hymnes zijn gecomponeerd in de periode van de barok."
Dat klopt…

"Onder leiding van dirigent Martina Batič brengt het Groot Omroepkoor een boodschap van kracht en moed voor vrouwen over. Een boodschap die bedoeld is om percepties te veranderen en de vaardigheden van vrouwen te vieren," aldus de UEFA.

Kijk hier de promo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En op Facebook:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie