Podium
NTR

Domingo test positief op corona, Prohaska zingt op balkon, Capucon speelt in huiskamer

  1. Klassiekchevron right
  2. Domingo test positief op corona, Prohaska zingt op balkon, Capucon speelt in huiskamer

Plácido Domingo is positief getest op het Coronavirus. Dat liet de Spaanse zanger gisteren weten via zijn facebookpagina.

Domingo en zijn familie zijn in thuisisolatie, voor zolang als het nodig is. Domingo moest erg hoesten en had koorts. De test wees uit dat hij COVID-19 heeft. Hij doet een oproep aan iedereen heel voorzichtig te zijn, vaak je handen te wassen en 1,5 meter afstand te houden. Hij schrijft:

“Blijf thuis als je kunt. We moeten alles doen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Samen kunnen we dit virus stoppen en een wereldwijde crisis voorkomen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ander nieuws, van meer positieve aard…

Violist Renaud Capucon plaatst elke dag een huiskamerconcert op zijn social mediakanalen, zoals Facebook. Gisteren speelde hij de Sicilienne van Maria Theresia von Paradis, als eerbetoon aan het zorgpersoneel en artsen die zich inzetten de wereldwijde epidemie te bestrijden. Het filmpje van vandaag staat ook al online: Ronde des lutins van Bazzini:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En afgelopen weekend zou de opera Idomeneo van Mozart in de Berliner Staatsoper met sopraan Anna Prohaska in première gaan. Vanwege Corona kon dat niet doorgaan, maar in plaats daarvan, gaf Prohaska een heus balkonconcert voor haar buurt. In de straat verzamelden zich steeds meer mensen, die op gepaste afstand van elkaar naar het concert luisterden. Na 20 minuten was het optreden van Prohaska voorbij en klonk een luid applaus. Hier vind je een filmpje van haar balkonoptreden.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft veel succes met het filmpje dat zij afgelopen weekend publiceerden. Leden van het orkest spelen gezamenlijk Ode an die Freude uit de 9e Symfonie van Beethoven. Ieder vanuit zijn eigen woning. Het is al bijna 600.000 keer bekeken. Hier kun je het filmpje bekijken.

Ster advertentie
Ster advertentie