Podium
NTR

Operazangeres Maria Ewing overleden

foto: operawire.com
  1. Klassiekchevron right
  2. Operazangeres Maria Ewing overleden

Ze overleed 9 januari in Detroit op 71-jarige leeftijd.

Maria Ewing werd geboren in Detroit en had een Nederlandse moeder. Ze werd ontdekt door James Levine en in 1976 maakte ze haar debuut in de Metropolitan Opera in New York met Mozarts ‘Le nozze di Figaro’. Ze zong tot en met eind jaren 90 een kleine 100 keer in de Met.
Ewing was getrouwd met Peter Hall een bekende regisseur met wie ze veel heeft samengewerkt in operaproducties in de Verenigde Staten en in Europa, waaronder het Glyndebourne festival in 1978 in Mozarts ‘Cosi fan tutte’ waar ze zong onder leiding van Bernard Haitink.

Een gedenkwaardig optreden van Ewing was als Salomé in de gelijknamige opera van Strauss in 1986 bij de Los Angeles Opera. Daarin eindigde ze volledig naakt aan het einde van de Dans van de Zeven Sluiers. Later zei ze daarover in een interview: ‘Naaktheid is niet vulgair in deze context, net zo min als de naaktheid die we zien in de meeste klassieke schilderijen.’
Maria Ewing laat een dochter achter, de actrice Rebecca Hall.

Maria Ewing zong ook in Nederland, bijvoorbeeld in 1982 tijdens de Kerstmatinee van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Bernhard Haitink.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie