Podium
NTR

50 jaar Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble

foto: Remko de Waal - ANPfoto: Remko de Waal - ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. 50 jaar Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt op 1 januari 2022 het 50e Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw. Om dit jubileumconcert extra luister bij te zetten, zijn de komende weken 18 video’s van NBE-hoogtepunten door de afgelopen jaren te bekijken. De fragmenten zijn verdeeld in 3 categorieën. Per categorie kun je je stem uitbrengen op je favoriete fragment.


Vorige week kon je stemmen in Ronde 1 met als titel: De Klassiekers. Daarin was een selectie gemaakt van klassieke werken. De winnaar in Ronde 1 is Drowning by numbers van Michael Nyman geworden. Dat stuk is te horen tijdens het Nieuwjaarsconcert.

Deze week kun je in Ronde 2: Special Guests stemmen. Het Nederlands Blazers Ensemble heeft 6 bijzondere gasten uitgezocht op wie gestemd kan worden, onder wie Mohsen Namjoo (ook wel bekend als “de Bob Dylan van Iran”).

Video niet beschikbaar

Wil je alvast de sfeer proeven? Bekijk dan het Nieuwjaarsconcert van 2020 hierboven terug.

Voor zover mogelijk, zal de artiest met de meeste stemmen komen spelen tijdens het Nieuwjaarsconcert. Aanstaande zondag is de finale van de NBE-compositiewedstrijd. De compositie van de winnaar klinkt ook tijdens het Nieuwjaarsconcert.

Het Nieuwjaarsconcert is te zien op 1 januari 2022 om 18.50u op NPO 2.

Ster advertentie
Ster advertentie