Podium
NTR

Vrouwelijke regisseurs bij English National Opera

  1. Klassiekchevron right
  2. Vrouwelijke regisseurs bij English National Opera

Steeds meer orkesten hebben een vrouwelijke chef – in Nederland bijvoorbeeld Karina Canellakis bij het Radio Filharmonisch Orkest en Corinna Niemeyer is de assistent-dirigent in Rotterdam. Vrouwen zijn in opmars. En dat geldt niet alleen voor dirigenten, maar ook voor regisseurs.

De helft van de producties van The English National Opera worden in het seizoen 2019-2020 geregisseerd door vrouwen. Dat heeft artistiek leider Daniel Kramer laten weten. Hij wil daarmee de opkomst van het vrouwelijke vieren. Vrouwen die bij the English National Opera zullen regisseren zijn: Emma Rice, Elaine Tyler-Hall (revival director), Netia Jones, Barbora Horáková Joly en Tatjana Gürbaca

Orpheusthema
Het operahuis heeft nog meer details over de programmering bekend gemaakt. Er zullen 3 hernemingen zijn en 7 nieuwe producties. Van die nieuwe producties zullen vier hetzelfde thema hebben, namelijk Orpheus. Op het programma staat onder meer Orpheus ed Euridice van Gluck, Orpheus in de onderwereld van Jacques Offenbach, Orphée van Philip Glass.

Ster advertentie
Ster advertentie