Podium
NTR

Coronanieuws uit Londen en Salzburg

  1. Klassiekchevron right
  2. Coronanieuws uit Londen en Salzburg

Londen

Londens Southbank Centre waarschuwt: mogelijk sluiting tot lente 2021.

Terwijl de coronacrisis voortduurt, komt aan de financiële reserves van theaters en concertzalen rap een einde. De grootste concertzaal in Londen, het Southbank Centre, heeft aangekondigd dat het geld in september op is, en dat de zaal in elk geval tot april 2021 gesloten wordt, tenzij de regering over de brug komt met meer geld.

Het centrum, waar jaarlijks meer dan 3.500 evenementen plaatsvinden en dat de thuisbasis is voor acht orkesten, heeft een boekje open gedaan over de benarde financiële situatie aan de Britse krant The Guardian.

Het Southbank Center, waar bijvoorbeeld ook de Royal Festival Hall bij hoort, haalt 37% van het inkomen uit subsidie, de rest wordt verdiend door kaartverkoop, horeca en zaalverhuur.


Salzburg

Salzburger Festspiele gaan door, maar kleiner.

Nadat zo’n beetje alle Europese muziekfestivals zijn afgezegd voor deze zomer, komt er uit Oostenrijk een opbeurend bericht: de Salzburger Festspiele gaan door! Het festival viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan. Wel in verkorte en uitgeklede vorm: op maar 6 van de 16 locaties kunnen maximaal 1000 mensen per voorstelling genieten van ’t aanbod, en het festival duurt twee weken korter. In juni wordt de aangepaste programmering bekendgemaakt.

De Oostenrijkse federale regering staat per 1 augustus weer evenementen toe waarbij maximaal 1.000 personen aanwezig mogen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie