Podium
NTR

Marc Albrecht verkozen tot operadirigent van het jaar

  1. Klassiekchevron right
  2. Marc Albrecht verkozen tot operadirigent van het jaar

Gisteren werden in Londen de felbegeerde Opera Awards van dit jaar bekend gemaakt. Marc Albrecht, die ook vorig jaar was genomineerd, werd uit zeven genomineerden verkozen tot beste operadirigent. Albrecht, chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest, kan terugzien op een aantal recente succesvolle producties. Zo dirigeerde hij Wagners Parsifal en Die Walküre en nu Tannhäuser, die 1 mei wordt afgesloten. Ook had hij veel succes met de geënsceneerde Gurre Lieder van Arnold Schönberg. Tussen de drukte van Tannhäuser door had Albrecht gisterenavond tijd gemaakt om de Award in ontvangst te nemen. Hij zei zeer vereerd te zijn met deze belangrijkste onderscheiding. ,,Het maakt me blij en trots om zo ook het lange, gezamenlijke artistieke pad met de geweldige mensen van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest bekroond te zien”, aldus Albrecht.

Grote prijzen waren er verder voor legendarische sopraan Leontyne Price, zij werd geëerd met de Lifetime Achievement Award. En de Opera van Vlaanderen werd onderscheiden als beste operagezelschap.

In 2020 zal Albrecht trouwens worden opgevolgd door Lorenzo Viotti. Niet getreurd want na 2020 zal Marc Albrecht als gastdirigent terugkeren bij zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als De Nationale Opera.

foto ANP

Ster advertentie
Ster advertentie