Podium
NTR

Gevolgen aangescherpte maatregelen voor culturele sector

foto: Foppe Schotfoto: Foppe Schot
  1. Klassiekchevron right
  2. Gevolgen aangescherpte maatregelen voor culturele sector

De persconferentie die demissionair minister president Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge afgelopen vrijdag gaven, hakt er flink in, in de culturele sector.

Met name voor festivals en de diverse poppodia zijn de aangekondigde maatregelen een regelrechte ramp. Festivals waarbij het publiek niet geplaceerd plaats neemt, zullen moeten worden afgelast. En in veel gevallen zullen festivals die wel kunnen placeren minder publiek kunnen ontvangen.

Kunsten92 zegt dat de noodsteun voor de culturele sector noodzakelijk is, zolang er onduidelijkheid is over het verloop van de coronacrisis.

Een aantal klassieke festivals gaat in elk geval wel door. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Delft Chamber Music Festival dat op 22 juli van start gaat. Veel aanpassingen zijn daar niet, want het Festival had al gerekend op 1,5 meter afstand tussen de stoelen in de zaal.

Aan het einde van deze week kan ook festival Wonderfeel doorgaan. Het festival met "shifts". Je koopt een kaartje voor ochtend en middag of een kaartje voor 's avonds. De organisatie is ook nog in overleg met de lokale overheid hoe het festival op een veilige manier - met in achtneming van de corona-regels - kan doorgaan.

De huidige maatregelen gelden tot en met 13 augustus.


Ster advertentie
Ster advertentie