Podium
NTR

Tarmo Peltokoski (24) volgt Jaap van Zweden op als chefdirigent in Hong Kong

foto: HK Philharmonic/Keith Hiro
  1. Klassiekchevron right
  2. Tarmo Peltokoski (24) volgt Jaap van Zweden op als chefdirigent in Hong Kong

Tarmo Peltokoski wordt de opvolger van Jaap van Zweden als chefdirigent van het Hong Kong Philharmonic. Peltokoski, 24 jaar oud, begint in seizoen 2026-2027 en is vastgelegd voor vier jaar.

Met zijn 24 jaar is Peltokoski, veel jonger dan de meeste chef-dirigenten. Hij is waarschijnlijk zelfs jonger dan alle orkestleden die hij zal leiden bij het Hong Kong Philharmonic.

Over het orkest zegt hij: “Absoluut een van de beste orkesten in Azië, zeker. Dus toen het aanbod kwam, was het voor mij een makkelijk te beantwoorden vraag.”

Peltokoski groeide op in Finland. Hij studeerde aan de Sibelius Academie in Helsinki bij Jorma Panula, de beroemde nu 93-jarige dirigent, componist en docent. Andere studenten van Panula waren Esa-Pekka Salonen, Susanna Mälkki, Osmo Vänskä en Klaus Mäkelä, toekomstig chef van het Koninklijk Concertgebouworkest.

De aanstelling van Tarmo Peltokoski markeert een wisseling van een wacht en een overgang naar een nieuwe generatie bij het orkest in Hong Kong. Jaap van Zweden (63) dirigeerde op 26 juni jongstleden zijn afscheidsconcert bij het orkest.

Meer informatie

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie