Podium
NTR

Musical over het leven van Luciano Pavarotti

  1. Klassiekchevron right
  2. Musical over het leven van Luciano Pavarotti

Er komt een musical over de legendarische operazanger Luciano Pavarotti. Meer dan een decennium na zijn dood heeft zijn weduwe Nicoletta toestemming gegeven, nadat ze eerder meerdere pogingen om het leven van haar man op de bühne te brengen, had getorpedeerd.

Maar zij was zeer de onder de indruk van het plan van John Berry - de vroegere artistiek leider van de English National Opera - en Hollywood-regisseur en producer Michael Gracey. Deze laatste was onlangs betrokken bij de biopicture over popmusicus Elton John.

Opvallend is dat niemand zal worden gecast voor de rol van Pavarotti. ‘Het is onmogelijk om iemand te vinden die die rol zou kunnen spelen en zingen,’ zegt producer Berry. Maar op de vraag hoe de zanger dan op het toneel zal worden verbeeld, wil hij nog geen antwoord geven. Wel zullen er hypermoderne technische middelen worden ingezet, zegt hij.

Dat doet een beetje denken aan de productie Callas – The ­Hologram Tour die vorig jaar een internationale tournee maakte. Daarin trad de in 1977 gestorven diva Maria Callas op als zingend en acterend hologram. Wat niet louter enthousiaste reacties opriep.

Ster advertentie
Ster advertentie