Podium
NTR

Sopraan Jodie Devos (35) overleden

foto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Sopraan Jodie Devos (35) overleden

Schokkend nieuws uit België: sopraan Jodie Devos is op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Zij was een rijzende ster in de operawereld.

Jodie Devos studeerde aan het conservatorium van Namen en aan de Royal Academy of Music in Londen. In 2014 won zij de tweede prijs én de publieksprijs bij de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel. Daarna trad zij wereldwijd op.

De stem van Jodie Devos wordt omschreven als uiterst soepel. Ze was een coloratuursopraan, dus ook de hoogste noten zong zij met ogenschijnlijk veel gemak. De operawereld is in shock. Dirigent en componist Dirk Brossé werkte in december nog met haar samen. Hij zegt tegen de Vlaamse omroep: “Ze was een gigantisch talent, een fantastische zangeres met een glasheldere stem, een schitterende actrice ook, en bovendien een heel charmante dame om mee samen te werken. We verliezen een van onze allergrootste Belgische muzikanten.”

Podium

Podium besteedde in de uitzending van 17 juni aandacht aan het overlijden van Jodie Devos. Hans Haffmans sprak met sopraan Judith van Wanroij, die eerder met haar samenwerkte.

Sopraan Judith van Wanroij over haar collega Jodie Devos

Ook De Muziekfabriek blikte terug op de carrière van Devos:

Video niet beschikbaar

Katelijne Boon, presentator van de Koningin Elisabeth Wedstrijd is bedroefd: "Zoveel talent, charme, meesterschap… Jodie Devos, voorbestemd voor de grootste podia, laat ons met een immens verdriet achter."

In 2019 verscheen haar album Offenbach Colorature. Dat album ontving veel prijzen, waaronder een Diapason d’or.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De laatste tijd moest Devos haar concerten afzeggen. Op zondag 16 juni is zij in het bijzijn van haar familie overleden.

Koningin van de Nacht

Jodie Devos markeerde het begin van haar carrière met de rol van de Koningin van de Nacht uit Mozarts opera Die Zauberflöte. In 2020 maakte ze er een opname van met Laurence Equilbey en het Insula Orchestra

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie