Podium
NTR

Edo de Waart en Henk de Vlieger erelid Wagnergenootschap

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Edo de Waart en Henk de Vlieger erelid Wagnergenootschap

Dirigent Edo de Waart en componist Henk de Vlieger worden benoemd tot erelid van het Wagnergenootschap Nederland. Dat is afgelopen donderdag bekendgemaakt. Beiden worden daarmee geëerd voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van het veelzijdig cultuurgoed van de componist Richard Wagner, aldus het genootschap.

Dirigent Edo de Waart ontvangt het lidmaatschap wegens zijn grote verdiensten als dirigent van Wagners muziekdrama’s wereldwijd en in Nederland in het bijzonder. Ook is hij in de geschiedenis de eerste Nederlander die een complete Ring des Nibelungen dirigeerde.

Componist – en voormalig slagwerker van het Radio Filharmonisch Orkest – Henk de Vlieger ontvangt het erelidmaatschap wegens zijn bijzondere verdiensten als componist en arrangeur van Wagners muziekdrama’s. Zijn orkestrale bewerkingen van nagenoeg alle grote Wagner opera’s worden door vele orkesten wereldwijd uitgevoerd.

Eerder werden onder meer Hartmut Haenchen, Pierre Audi en Eva-Maria Westbroek al lid van het genootschap.
De onderscheidingen worden komende zaterdag uitgereikt na het concert van Edo de Waart met het Antwerp Symphony Orchestra in De Doelen.

Alles over Edo de Waart

Ster advertentie
Ster advertentie