Podium
NTR

Pinchas Zuckerman niet welkom bij Orpheus Chamber Orchestra

foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Violin_scroll.jpgfoto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Violin_scroll.jpg
  1. Klassiekchevron right
  2. Pinchas Zuckerman niet welkom bij Orpheus Chamber Orchestra

In juni berichtten wij over violist Pinchas Zuckerman. Hij zou zich racistisch hebben uitgelaten tegen twee jonge Aziatische violisten die bij hem een masterclass hebben gevolgd. De masterclass, die online te volgen was, is toen offline gehaald. Dit voorval heeft nu nog meer consequenties voor Zuckerman.

Het Orpheus Chamber Orchestra heeft laten weten dat Pinchas Zuckerman niet zal spelen tijdens het concert in januari 2022 in Carnegie Hall in New York. Directe aanleiding is dus de racistische uitlatingen van Zuckerman. De beslissing is gevoelig, omdat Zuckerman en het Orpheus Chamber Orchestra de laatste jaren zeer nauw hebben samengewerkt.

In een officiële verklaring schrijft het orkest: “De “Orpheus familie” biedt een inclusieve omgeving voor haar gewaardeerde musici en publiek en hecht veel waarde aan respectvolle samenwerking.” Binnenkort wordt een nieuw programma bekend gemaakt – dus zonder Pinchas Zuckerman.


Ster advertentie
Ster advertentie