Podium
NTR

Duitse orkesten gaan actievoeren

  1. Klassiekchevron right
  2. Duitse orkesten gaan actievoeren

In Duitsland gaat de muzieksector over tot actie nu de regering een tweede gedeeltelijke lockdown heeft afgekondigd. Maandag 2 november zijn ze 20 minuten stil.

Vanmorgen bereikte onze redactie een bericht van de Komische Oper in Berlijn. Met de volgende tekst.

“Om ons ongenoegen over de omgang met kunst en cultuur te uiten, zullen we op maandag 2 november om 20.00 uur video's, livestreams en bijdragen publiceren onder de hashtag #SangUndKlanglos op alle beschikbare media. Daarop zullen we allemaal 20 minuten stilte laten zien. Van de grote culturele instellingen tot de individuele kunstenaar, iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Wij, het Philharmonisch Orkest van München, het Beierse Radio Symfonie Orkest, de Beierse Staatsopera en vele andere orkesten zullen plaatsenemen op het podium, maar niets spelen. Na 20 minuten vertrekken we weer. Wees creatief. Of het nu een livestream is vanuit de oefenruimte, woonkamer ... het maakt niet uit.”

Maandagavond om 20.00 uur dus, laat je zien, maar niet horen, onder de hashtag #SangUndKlanglos. Daarbij kunnen wij ons uiteraard ook aansluiten.

Ster advertentie
Ster advertentie