Podium
NTR

Slechte beurt voor operaster Plácido Domingo in Verona

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Slechte beurt voor operaster Plácido Domingo in Verona

Het optreden van de wereldberoemde operazanger Plácido Domingo afgelopen weekend op het operafestival in Verona heeft tot veel ophef geleid. De Italiaanse media spreken van "een totale flop".

Twee dagen was de 81-jarige operaster te gast op het festival. Op de eerste dag als zanger, waarin hij met andere artiesten fragmenten uit verschillende opera’s zong. Volgens Italiaanse media raakte hij een paar keer de draad kwijt en vlak voor het einde verdween hij achter de coulissen, omdat zijn stem het liet afweten.

De dag erna stond hij op de bok om Turandot van Giacomo Puccini te dirigeren. Maar ook dat ging mis. De musici "voelden zich aan hun lot overgelaten en dreigden verschillende keren kopje-onder te gaan". Enkel "door de professionaliteit van muzikanten en technici werd het geen gigantische mislukking", aldus de krant. Het orkest weigerde zelfs op te staan voor het applaus.

De vakbond van cultuurwerkers noemt het "vernederend voor de hele cultuursector". Volgens de Italiaanse media heeft de vakbond zelfs een protestbrief geschreven aan de organisatie. Bovendien wil de vakbond dat het Domingo-gala van volgend jaar word afgezegd, of hoogstens te zijner ere wordt georganiseerd, zonder dat hij eraan deelneemt.

Ster advertentie
Ster advertentie