Podium
NTR

Amerikaanse componist Burt Bacharach (94) overleden

foto: ANP Bacharach tijdens North Sea Jazz in 2009
  1. Klassiekchevron right
  2. Amerikaanse componist Burt Bacharach (94) overleden

De Amerikaanse componist Burt Bacharach is woensdag 8 februari overleden in zijn woning in Los Angeles. Bacharach componeerde in zijn leven meer dan vijfhonderd liedjes voor onder anderen Tom Jones, Dionne Warwick en Dusty Springfield. Hij is 94 jaar geworden.

Bacharach is onder andere bekend van de nummers I Say A Little Prayer en Raindrops Keep Fallin' on My Head. Hij won tijdens zijn carrière maar liefst zes Grammy's en drie Oscars. Zijn meest recente cd, Blue Umbrella, kwam uit in 2020. In 2019 trad de Amerikaan nog op in Nederland tijdens North Sea Jazz in Rotterdam.

Burt Bacharach begon als jazzjongen, maar hij werd vooral bekend om zijn easy listening- en pophits voor grote artiesten al Dusty Springfield, Aretha Franklin en Tom Jones.

Liefhebbers van zijn muziek waardeerden de ongewone ritmes, creatieve arrangementen en prachtige melodieën waarin invloeden van klassieke muziek en jazz te horen zijn. Ook de Zweedse mezzosopraan Anne-Sofie von Otter is fan. In 2001 nam ze samen met Elvis Costello het album For the stars op. Costello werkte eerder op zijn beurt weer intensief samen met Bacharach.

Op For the stars staat het prachtige This house is empty now dat Anne-Sofie von Otter hier zingt voor Burt Bacharach.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burt Bacherach 1928 - 2023

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie