Podium
NTR

Oekraïense tiener ontsnapt aan de oorlog en treedt op in Carnegie Hall

foto: Screenshot CNN International
  1. Klassiekchevron right
  2. Oekraïense tiener ontsnapt aan de oorlog en treedt op in Carnegie Hall

De 16-jarige Dima Tishyn speelde afgelopen zondag op het wereldberoemde concertpodium samen met het New York Youth Symphony.

Afgelopen maart, begin van de oorlog in Oekraïne, reisden de 16-jarige Dima Tishyn en zijn moeder naar de Verenigde Staten. Zijn moeder wilde hem zo snel mogelijk weg hebben uit Oekraïne. Een ding ontbrak niet in zijn bagage: zijn vaders fagot.

Na een reis van tweeëneenhalve maand bracht zijn moeder hem naar een kennis in New York. Zij keerde daarna weer terug naar Oekraïne en liet Dima in Manhattan achter.
Hij zocht dagelijks troost in het spelen op zijn geliefde instrument. Zijn talent werd opgemerkt en dat bracht hem uiteindelijk afgelopen zondag op het wereldberoemde concertpodium van Carnegie Hall. Daar speelde hij samen met het New York Youth Symphony. Halverwege het concert kreeg Dima een staande ovatie. Eind goed, al goed? Nee, dat niet. Dima mist zijn familie nog elke dag. “ Ik voel me schuldig omdat ik hier ben en zij daar, maar ik weet ook dat dit de veiligste plek is voor mij.”

Lees en bekijk hier het interview met Dima.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie